top of page

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Ze zijn essentieel voor de groei, het onderhoud en de reparatie van weefsels in het lichaam, zoals spieren, botten, huid, haar en nagels. Er zijn in totaal 20 verschillende soorten aminozuren, waarvan er 9 essentieel zijn. Dit betekent dat het lichaam deze 9 essentiële aminozuren niet kan aanmaken en ze dus via voeding of supplementen moeten worden verkregen.


Aminozuren zijn nodig voor vele belangrijke functies in het lichaam, waaronder de productie van enzymen, hormonen en neurotransmitters. Ze zijn ook belangrijk voor de opbouw van spierweefsel en spierherstel na inspanning.


Aminozuren kunnen worden verkregen uit eiwitrijke voedingsmiddelen, zoals vlees, vis, eieren, melkproducten, peulvruchten en noten. Ze kunnen ook worden ingenomen als supplementen, zoals BCAA's (vertakte-keten aminozuren), glutamine, arginine, taurine en vele andere soorten aminozuren.

Onze favorieten

Power Supplements - Essential Amino Acids

Je kunt deze bijzondere mix van essentiële aminozuren (EAA´s) zien als het meest geconcentreerde en krachtige ‘eiwitsupplement’ voor peri-workout voeding (de periode kort voor, tijdens en kort na de workout of training)

Body & Fit L-Carnitine capsules 

L-carnitine is een natuurlijk voorkomende aminozuurverbinding die in het lichaam wordt aangetroffen, gemaakt van de aminozuren lysine en methionine. Populair bij duursporters en mensen met een lichaamssamenstelling of die een afslankdieet volgen.

bottom of page