top of page

Creatine

Creatine is een stof die van nature in het menselijk lichaam wordt aangemaakt. Het wordt geproduceerd in de lever, de alvleesklier en de nieren uit aminozuren en opgeslagen in de spieren. Creatine wordt gebruikt als energiebron voor korte, intense inspanningen zoals sprinten en gewichtheffen. Het kan ook helpen bij het bevorderen van spiergroei en het verbeteren van de prestaties bij sporten die kracht en explosiviteit vereisen.

Man doet pushup

Creatine is ook beschikbaar als een supplement en wordt vaak gebruikt door atleten en bodybuilders om hun prestaties te verbeteren en hun spiermassa te vergroten. Creatine supplementen zijn beschikbaar in verschillende vormen, waaronder poeder, capsules en drankjes. Het wordt vaak gecombineerd met koolhydraten om de opname te verbeteren.


Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de effecten van creatine supplementen en er is bewijs dat het kan helpen bij het verbeteren van de prestaties bij sporten zoals sprinten, krachttraining en high-intensity interval training. Het kan ook helpen bij het bevorderen van spiergroei en het verminderen van spierafbraak.


Mensen met nieraandoeningen of andere medische aandoeningen dienen voor gebruik van creatine supplementen altijd eerst hun arts te raadplegen. Het is ook belangrijk om een betrouwbaar merk te kiezen en te zorgen voor een gezonde en uitgebalanceerde voeding om de beste resultaten te behalen.

Creatine Monohydraat 

854x1200.jpg

Het waarschijnlijk meest gebruikte voedingssupplement wereldwijd is creatine. En dit is niet voor niets; er zijn namelijk talloze onderzoeken die de werking van creatine wetenschappelijk bewijzen. Bij een dagelijkse inname van 3 gram helpt creatine je prestaties te verbeteren en ondersteunt het spieropbouw bij explosieve krachtinspanningen. Creatine is niet alleen geschikt voor krachttraining, maar ook voor bijvoorbeeld een intensieve sprinttraining.

Zapply Creatine Monohydraat

1200x1200.jpg

Met creatine monohydraat kun je jouw workout intensiteit verhogen, je spieren groter en sterker maken en sneller herstellen na een training. Het helpt ook bij het verbeteren van de algehele atletische prestaties en verhoogt de energie tijdens inspanning. Dit alles maakt creatine monohydraat een noodzakelijke toevoeging aan je fitnessroutine als je serieus bent over het verbeteren van je prestaties en het bereiken van je fitnessdoelen

bottom of page