top of page
Citrus Fruits

Gezonde Voeding 

Gezonde voeding is essentieel voor sporters om optimale prestaties te leveren en voor gewichtsverlies omdat het lichaam voedingsstoffen nodig heeft om goed te functioneren en om energie te leveren.

Image by Evan Dennis

Waarom Gezonde voeding?

Sporters moeten zich richten op het verkrijgen van voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten om de energie te leveren die nodig is voor hun sportieve activiteiten. Eiwitten zijn belangrijk voor spierherstel en -opbouw, terwijl koolhydraten de belangrijkste energiebron zijn voor het lichaam en vetten helpen bij de opname van bepaalde vitamines en het leveren van energie.

Tandenborstel kiezen

Welke voeding is gezond?

Goede voedingsmiddelen voor sporters zijn onder meer magere eiwitten zoals kip, vis, mager rundvlees, eieren, bonen, en linzen. Koolhydraatrijke voedingsmiddelen zijn onder meer volkoren granen, fruit, groenten en quinoa. Gezonde vetten zijn te vinden in noten, zaden, avocado's en olijfolie.

Image by Towfiqu barbhuiya

Hoe verlies ik gewicht?

Voor gewichtsverlies is het belangrijk om minder calorieën te eten dan er verbruikt worden en om te focussen op het eten van voedingsmiddelen die verzadigen en vol voedingsstoffen zitten, zoals groenten, fruit, volkoren granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Het is ook belangrijk om portiegroottes te controleren en om voldoende water te drinken om het lichaam gehydrateerd te houden.

Ten slotte is het belangrijk om op individuele basis te kijken naar voedingsbehoeften en doelen. Het raadplegen van een diëtist kan nuttig zijn om een op maat gemaakt voedingsplan op te stellen dat past bij de specifieke behoeften van een sporter of gewichtsverliesdoelstelling.

Proteine Broodmix

Om jouw eigen gezonde brood te bakken

Proteïne pannenkoeken

Om de meest voedzame pannenkoeken te bakken

Superfood Thee

Alles wat je nodig hebt om je gezondheid te verbeteren!

bottom of page