top of page

Lichaams-verzorging

Lichaamsverzorging voor sporters is gericht op het verzorgen en beschermen van het lichaam tijdens en na het sporten. Hier zijn enkele voorbeelden van lichaamsverzorging voor sporters:

  • Spierverzorging: Dit omvat het gebruik van spierwrijfmiddelen en zalven om de spieren te kalmeren en de doorbloeding te verbeteren. Het kan ook het gebruik van compressie- of steunkousen omvatten om de bloedcirculatie te verbeteren en spierpijn te verminderen.

  • Huidverzorging: Sporters moeten hun huid goed verzorgen om deze te beschermen tegen schade door zweet, wrijving en zonnebrand. Het omvat het dragen van kleding die ademend en vochtregulerend is en het gebruik van zonnebrandcrème om de huid te beschermen tegen de zon.

  • Herstel: Na het sporten moeten sporters hun lichaam de nodige rust en hersteltijd geven. Dit kan het gebruik van herstelproducten omvatten, zoals eiwitshakes, om de spieren te voeden en te herstellen. Het kan ook het gebruik van foam rollers of massagetherapie omvatten om de spieren te ontspannen en te herstellen.

Wat gebruik je om je spieren te verzorgen?

bottom of page