top of page

Mineralen:

Mineralen zijn anorganische elementen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam om goed te functioneren. In tegenstelling tot vitamines, zijn mineralen niet organisch en worden ze niet afgebroken door verhitting, koken of verwerking van voedsel.

Mineralen zijn nodig voor verschillende functies in het lichaam, zoals het opbouwen van sterke botten en tanden, het reguleren van de bloeddruk en de zenuwfunctie, het handhaven van de juiste vochtbalans en het ondersteunen van de stofwisseling.

Er zijn twee soorten mineralen: macro-elementen en micro-elementen. Macro-elementen, zoals calcium, magnesium, kalium, natrium en fosfor, zijn nodig in relatief grote hoeveelheden, terwijl micro-elementen, zoals ijzer, zink, koper en jodium, nodig zijn in kleinere hoeveelheden.

Een tekort aan mineralen kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, afhankelijk van het mineraal en de ernst van het tekort. Het is daarom belangrijk om een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet te volgen dat voldoende hoeveelheden van alle essentiële mineralen bevat die het lichaam nodig heeft.

Onze Favorieten

bottom of page