top of page
  • BodyAndSport.nl

Wat kan je verwachten van een magnesium supplementen?

Updated: Jul 5

Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Magnesium supplementen wordt vaak ingezet om spierkrampen, vermoeidheid en prikkelbaarheid te ver komen, daarnaast verbeterd magnesium je immuniteit. De ingrediënten in magnesiumsupplementen variëren, de veelvoorkomende vormen van magnesium zijn:

Magnesiumsupplementen zijn voedingssupplementen die een geconcentreerde vorm van magnesium bevatten. Magnesium is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij vele lichaamsfuncties, zoals spiercontractie, zenuwtransmissie, energieproductie en de synthese van eiwitten en DNA.

1. Magnesiumcitraat Magnesiumcitraat is een combinatie van magnesiumzout en citroenzuur. Door deze twee stoffen samen te voegen zorgt het ervoor dat je lichaam magnesium gemakkelijker kan opnemen. Uit onderzoek is gebleven dat Magnesiumcitraat het beste werkt voor je spieren. Daarom is dit ook een geliefd product bij sporters.

2. Magnesiumoxide Magnesiumoxide is een middel wat voornamelijk wordt gebruikt bij spierkrampen en verstoppingen. Magnesiumoxide bindt het maagzuur en neutraliseert hierdoor de maaginhoud. Het wordt echter vaak gebruikt in supplementen vanwege de lage kosten en omdat het een hoger magnesiumgehalte heeft dan andere vormen.

3. Magnesiumglycinaat Magnesiumglycinaat is een vorm van magnesium die gebonden is aan het aminozuur glycine. Het wordt vaak gebruikt omdat het gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en minder snel tot darmklachten leidt dan andere vormen. Daarnaast kan Magnesiumglycinaat voor heel veel dingen worden ingezet, zoals: vermoeidheid, sterkte botten en gebit, ontspanning van je spieren, vermindering van zenuwprikkels en je energiestofwisseling te optimaliseren.


Hoe werken deze ingrediënten? Magnesiumsupplementen werken door het verhogen van de inname van magnesium in het lichaam. Magnesium is betrokken bij verschillende belangrijke functies in het lichaam, waaronder de energieproductie, spier- en zenuwfunctie, botvorming en de regulatie van de bloeddruk. Wanneer het lichaam niet genoeg magnesium krijgt, kunnen deze functies worden aangetast, wat kan leiden tot een tekort aan magnesium en symptomen zoals spierkrampen, vermoeidheid en prikkelbaarheid.

Magnesiumsupplementen zijn voedingssupplementen die een geconcentreerde vorm van magnesium bevatten. Magnesium is een belangrijk mineraal dat betrokken is bij vele lichaamsfuncties, zoals spiercontractie, zenuwtransmissie, energieproductie en de synthese van eiwitten en DNA.

Magnesiumsupplementen kunnen helpen om een magnesiumtekort aan te vullen en deze symptomen te verlichten of zelf te verhelpen. Magnesiumcitraat en magnesiumglycinaat worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen, waardoor ze een snelle en effectieve manier zijn om de magnesiuminname te verhogen. Magnesiumoxide wordt minder goed opgenomen door het lichaam, maar kan nog steeds nuttig zijn voor mensen die extra magnesium nodig hebben.


Bezoek onze pagina over vitamines-supplementen: vitamines-supplementen


Dezen merken bieden onder ander ook vitamines-supplementen aan.


Myprotein

Myprotein NL is een toonaangevende webshop die een breed scala aan hoogwaardige sportvoeding en supplementen aanbiedt. Of je nu een professionele atleet bent of gewoon een actieve levensstijl wilt ondersteunen, bij Myprotein NL vind je alles wat je nodig hebt om je prestaties te verbeteren.

Bodylab

Bodylab NL is jouw ultieme bestemming voor hoogwaardige sportvoeding en supplementen. Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon een gezonde levensstijl wilt bevorderen, bij Bodylab NL vind je een ruime selectie producten om je te ondersteunen.

XXL Nutrition

XXL Nutrition NL is jouw ultieme bron voor hoogwaardige sportvoeding en supplementen. Of je nu een professionele atleet bent of gewoon je sportprestaties wilt verbeteren, bij XXL Nutrition NL vind je alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Body&Fit

Body & Fit NL is jouw ultieme bestemming voor hoogwaardige sportvoeding, supplementen en producten die passen bij een gezonde levensstijl. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of gewoon je algehele welzijn wilt verbeteren, bij Body & Fit NL vind je de juiste producten voor jouw doelen.

Holland and Barrett

Holland & Barrett NL is jouw betrouwbare bron voor natuurlijke gezondheidsproducten en supplementen. We geloven in de kracht van de natuur en bieden een breed scala aan producten om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen.

Bol

Bol.com NL is dé bestemming voor het vinden van hoogwaardige magnesiumproducten die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Of je nu op zoek bent naar magnesiumsupplementen, magnesiumoliën of magnesiumrijk voedsel, bij Bol.com NL vind je een breed scala aan opties.

10 views0 comments
bottom of page