top of page
  • BodyAndSport.nl

Wat zit er nu in de meeste pre workout supplementen en hoe werken deze?

Een pre work-out supplement is een voedingssupplement dat bedoeld is om voor de training ingenomen te worden. Zodat de prestaties en energie verbeterd word. De ingrediënten voor de pre work-out variëren maar de veelvoorkomende ingrediënten zijn:


1. Cafeïne

Cafeïne is een stimulerend middel dat het centrale zenuwstelsel triggert, de alertheid en energie kan verhogen. Het kan ook

helpen de vermoeidheid te verminderen, de concentratie en focus te verbeteren. Hierdoor is het een populair ingrediënt voor in de pre work-out.


2. Beta-alanine Beta-alanine is een aminozuur dat de carnosine productie in de spieren kan verhogen. Carnosine verminderen de melkzuur in de spieren, dit is positief omdat melkzuur leid tot vermoeidheid en spierpijn. Door de hoeveelheid carnosine in de spieren te verhogen, kan beta-alanine helpen om de uithoudingsvermogen te verbeteren.

3. Creatine

Creatine is een stof die van nature in het lichaam voorkomt en is betrokken bij de energieproductie in de spieren. Door de ATP (Adenosine Tri Phosfate) productie te verbeteren wordt je kracht en uithoudingvermogen geoptimaliseerd tijdens je training.

4. L-arginine L-arginine is een aminozuur dat de stikstofoxideproductie in het lichaam kan verhogen. Stikstofoxide is een molecuul dat de bloedvaten kan verwijden en de doorbloeding verhoogd. L-arginine ondersteunt je spierpompen en prestaties tijdens en na je trainen.

5. B-vitamines B-vitamines zijn betrokken bij de energieproductie in het lichaam en helpen de vermoeidheid tegen te gaan. Ze zijn vaak opgenomen in pre work-out supplementen omdat je geen energie wil verliezen tijdens een goede work-out.


Hoe werken deze ingrediënten?

De ingrediënten in pre work-out supplementen werken samen om de prestaties en energie tijdens de training te verbeteren. Cafeïne en andere stimulerende middelen bevorderlijk de alertheid en energie verhogen, terwijl beta-alanine en creatine de uithoudingsvermogen en kracht verbeteren. L-arginine en stikstofoxide helpen de vooruitgang van de bloedstroom en spierpompen, wat leid tot een optimale inname van voedingsstoffen in de spieren. B-vitamines helpt vermoeidheid te verminderen en de energie te verhogen, waardoor de prestaties tijdens de training worden verbeterd.


Hoewel pre work-out supplementen voordelen kunnen bieden voor de prestaties en energie tijdens de training. Is het van belang om de juiste supplementen te gebruiken die passen bij jouw en je work-out. Kijk daarom goed welk supplement bij je past. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze supplementen bezoek dan even onze pagina voor meer informatie.

Hier hebben we een overzicht van merken die de pre-work-out supplementen aanbieden:


Myprotein


Bodylab


XXL Nutrition


Body&Fit

Bol16 views0 comments
bottom of page