top of page
  • BodyAndSport.nl

Wat zit er nu in de meeste whey eiwitten en hoe werkt het?

Whey-eiwit is een mengsel van eiwitten die vaak verwerkt zitten in vloeibare producten zoals zuivel. Whey-eiwit bestaat grotendeels uit twee soorten eiwitten: whey -eiwitconcentraat (WPC) en whey-eiwit-isolaat (WPI).


Whey -eiwitconcentraat bevat meestal ongeveer 70-80% eiwit, terwijl whey-eiwit-isolaat meestal meer dan 90% eiwit bevat. Beide soorten eiwitten zijn rijk aan essentiële aminozuren en vertakte-keten aminozuren (BCAA's), die belangrijk zijn voor spiergroei en herstel na de training.

whey eiwitten

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een belangrijke rol in veel processen in ons lichaam, waaronder de opbouw en reparatie van weefsels, de synthese van hormonen en enzymen en de ondersteuning van het immuunsysteem. Wist je dat er wel 20 verschillende aminozuren zijn? En dat je lichaam deze aminozuren gebruikt om eiwitten op te bouwen. Er worden maar negen van deze aminozuren als essentieel beschouwd. Dit omdat het lichaam ze niet zelf kan maken, deze aminozuren kun je lichaam echt alleen via voeding binnen krijgen.


Bovendien kan whey-eiwit de verzadiging bevorderen en de eetlust verminderen, wat kan helpen bij gewichtsbeheersing. Het kan ook helpen bij het herstel van de glycogeenvoorraden in de spieren na intensieve trainingen, wat kan leiden tot verbeterde prestaties en uithoudingsvermogen tijdens de volgende trainingssessie.


Whey-eiwit is dus zeer belangrijk voor je spier opbouw en herstel. Wist je dat Iso-XP het beste whey-eiwit is? Dit komt omdat het 0 gram vet en suiker bevat en nagenoeg vrij is van lactose, daarnaast is het de schoonste vorm van eiwitten.


Kortom, whey -eiwit is een populair voedingssupplement onder atleten en fitnessliefhebbers vanwege zijn vermogen om de spiergroei te bevorderen en het herstel te versnellen na intensieve trainingen. Het bevat essentiële aminozuren en BCAA's die belangrijk zijn voor spieropbouw en -herstel, evenals andere voordelen zoals gewichtsbeheersing en verbeterde prestaties.


Bezoek onze pagina over de whey supplementen voor nog meer informatie!


Hier hebben we een overzicht van de merken de whey supplementen aanbieden.


Myprotein

Myprotein

Bodylab

Bodylab

XXL Nutrition

XXL Nutrition

Body&Fit

Body&Fit

Holland and Barrett

Holland and Barrett

Bol

Bol

14 views0 comments
bottom of page