top of page

Sportkleding

Sportkleding is kleding die speciaal is ontworpen en gemaakt voor sport- en fitnesactiviteiten. Het doel van sportkleding is om sporters comfort en ondersteuning te bieden tijdens het sporten en om hun prestaties te verbeteren. 
Sportkleding is gemaakt van materialen die ademend zijn, vocht afvoeren en snel drogen om zweet van het lichaam af te voeren. Dit helpt om de lichaamstemperatuur op peil te houden en het voorkomt dat de sporter oververhit raakt tijdens het sporten. Veel sportkleding is ook ontworpen om compressie te bieden, waardoor de spieren ondersteund worden en vermoeidheid wordt verminderd. 


Populaire sportkleding omvat onder andere sportschoenen, sporttops, sportbroeken, sportsokken en sportjassen. Het ontwerp en de stijl van sportkleding varieert afhankelijk van de sport en de persoonlijke voorkeur van de sporter. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten sportschoenen, afhankelijk van de sport die beoefend wordt, zoals hardloopschoenen, voetbalschoenen of tennisschoenen. 

Tegenwoordig wordt sportkleding niet alleen gebruikt voor sporten, maar ook voor dagelijks gebruik. Dit wordt ook wel athleisure genoemd, waarbij sportkleding wordt gecombineerd met mode om een trendy en casual look te creëren. 
 

sportkleding

Mannen

Kleding voor mannen

sportkleding

Vrouwen

Kleding voor vrouwen 

bottom of page